TPS:ää kaudella 2022-23 edustanut kanadalaishyökkääjä Scott Kosmachuk ei jatka KHL-seura Lada Togliattin riveissä.

30-vuotias Kosmachuk oli kuluneella kaudella iso pettymys Ladan paidassa. Hän teki 41 ottelussa vain yhdeksän maalia ja 24 tehopistettä. Pudotuspeleissä mies kirjasi viidessä ottelussa pisteet 1+2=3.

Ladan kausi päättyi tällä viikolla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tappioon Avangard Omskia vastaan. Seuran päävalmentaja Rafik Jakubov vahvisti perjantaina, ettei ulkomaalaisvahvistuksille Kosmachukille ja Mislav Rosandicille tarjota jatkosopimusta.

– Sanotaan nyt näin, että odotimme enemmän heiltä. Kosmachuk teki paljon enemmän ennen uutta vuotta. Hän oli silloin meidän johtava pelaajamme ja parhaita pistemiehiämme. Mielestämme ulkomaalaispelaajien täytyy silti antaa enemmän, Jakubov sanoo Ladan tiedotteessa.

Kosmachuk siirtyi kesällä 2022 TPS:ään pelattuaan sitä ennen kahden kauden ajan Itävallassa Villacher SV:n joukkueessa.

TPS:n paidassa Kosmachuk pelasi 29 ottelua tehden yhdeksän maalia ja 17 tehopistettä. Kovana maalintekijänä tunnetun kanadalaisen ottelumäärä jäi vähäiseksi loukkaantumisten takia.

Kosmachuk on pelannut urallaan AHL:ssä yli 300 ottelua sekä NHL:ssä kahdeksan ottelua Winnipeg Jetsin paidassa. Hän vietti myös yhden kauden Saksan DEL-liigassa.

LUE MYÖS: