HC TPS Turku Oy on julkaissut tilannekatsauksen tehostamisohjelmansa etenemisestä. Asiat eivät ole edenneet odotetulla tavalla, ja TPS:n kaudesta 2023-24 on tulossa noin 2,4 miljoonan euron tappio.

Tehostamisohjelmalla on saatu karsittua kuluja tavoitteiden mukaisesti, mutta kasvutavoitteet eivät ole täyttyneet. Ennuste ei sisällä pudotuspelejä, joten jos TPS yltää pudotuspelikarsintaan ja siitä eteenpäin puolivälieriin, voi taloudellinen tappio jäädä pienemmäksi.

Kaudelle 2024-25 TPS suunnittelee 2,2 miljoonan euron säästötoimenpiteitä. Henkilöstöstä leikataan noin miljoonalla eurolla, ja tästä noin puolet koskee Liiga-joukkuetta.

Säästötoimet tarkoittavat siis myös pelaajabudjetin pudottamista. Joukkueen runko säilyy kuitenkin samana pitkien voimassa olevien sopimusten myötä.

– Käytännössä työlukuna yhdeksän päättyvää sopimusta muuttuu neljäksi jatkosopimukseksi tai hankinnaksi. Joukkueen leveys muodostuu tulevalla kaudella omista kasvateista. Kyky reagoida muuttuviin tilanteisiin kauden aikana ei tule olemaan samalla tasolla kuin tällä kaudella, vaan tässäkin tilanteessa katseet siirtyvät kohti omaa pelaajapolkua, TPS kertoo.

TPS on tällä hetkellä sarjataulukossa 11. sijalla. Viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva Ässät on tasapisteissä, mutta porilaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.