NHL:n siirtorajan yhtenä himoituimpana pelaajana pidetty Chris Tanev, 34, siirtyy kolmen joukkueen vaihtokaupassa Dallas Starsin riveihin.

Calgary Flames saa Tanevista vastikkeena Starsin 2. kierroksen varausvuoron (2024), ehdollisen 3. kierroksen varausvuoron (2026) sekä puolustajalupaus Artjom Grushnikovin. Ehdollinen varausvuoro siirtyy Flamesille, jos Stars etenee tänä keväänä Stanley Cup -finaaliin.

Flames suostui pidättämään vaihtokaupan yhteydessä puolet Tanevin 4,5 miljoonan dollarin palkasta.

Vaihtokaupan kolmas lenkki New Jersey Devils puolestaan otti 25 prosenttia Tanevin palkasta omaan palkkakattoonsa. Devils saa tästä hyvästä Starsin 4. kierroksen varausvuoron kesälle 2026. Starsiin siirtyi vaihtokaupassa myös Devilsin 23-vuotias yliopistovahti Cole Brandy.

Tanev tunnetaan NHL:ssä äärimmäisen luotettavana puolustavana puolustajana. Lähes 800 ottelua NHL:ssä tahkonnut kanadalainen on kirjannut tällä kaudella 56 ottelussa pisteet 1+13=14.

Tanevilla NHL:ssä tällä kaudella neljänneksi eniten kaksinkamppailuvoittoja (2,2/0ttelu) sekä kymmeneksi eniten blokattuja laukauksia. Hockey Stat Cards -sivuston mukaan Tanevin puolustusarvosana on loistava +4,1, jonka mukaan hän kuuluu NHL:n parhaan 3,5% joukkoon.

z - Dallas Stars

@DallasStars
We have acquired Chris Tanev and Cole Brady in a 3-team trade with the Calgary Flames and New Jersey Devils.

Welcome to #TexasHockey, Chris and Cole!

LUE MYÖS: