Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen pelaa jälleen vahvaa kautta. Hän on NHL:n pistepörssissä sijalla yhdeksän, kun 60 otteluun ovat syntyneet tehopisteet 31+45=76.

Rantanen debytoi NHL:ssä jo kaudella 2015-16, joten hän on vuosien saatossa ehtinyt pelaamaan taalaliigassa lukuisia eri pelaajia vastaan. Rantanen paljastikin Iltalehdelle, ketkä ovat hänen mielestään vaikeimmat vastustajat kaukalossa. Kyseistä kunniaa saivat Boston Bruinsin puolustajat.

– Bostonin pakkipari Charlie McAvoy ja Hampus Lindholm tulee heti mieleen. Varsinkin kun pelataan Bostonissa ja vaihto-oikeus on kotijoukkueella. Ei olla saatu heitä vastaan pariin vuoteen oikein mitään aikaan, Rantanen sanoo Iltalehdelle.

– Totta kai Bruinsilla on myös sellainen joukkue, joka puolustaa kokonaisuudessaan hyvin. Siellä on hyviä pelaajia.

Rantasen mukaan pelaaminen McAvoyta ja Lindholmia vastaan ei ole kuitenkaan mennyt likaiseksi.

– Ei mene, ihan peliasioissa pysytään. Bruins pelaa itäisessä konferenssissa, ja pelaamme heitä vastaan vain kaksi kertaa kaudessa. Yleensä suunsoittoa ja painipareja syntyy sellaisten joukkueiden äijien kanssa, joita vastaan pelataan useita kertoja kaudessa, Rantanen kertoo.

Yhdysvaltalainen McAvoy, 26, on edustanut koko NHL-uransa Bruinsia kaudesta 2016-17 lähtien. Ruotsalainen Lindholm, 30, siirtyi Bruinsin riveihin kesken kauden 2021-22 Anaheim Ducksista, jota hän oli edustanut yhdeksällä eri kaudella.

LUE MYÖS