JYPin karmea syöksykierre Liigassa sai jatkoa perjantaina. Valmentajavaihdoksensa jälkeen JYP on nyt pelannut kahdeksan ottelua ja hävinnyt ne kaikki. Perjantaina HIFK haki Jyväskylästä 0-3-vierasvoiton.

Ottelun jälkeen yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä oli, mihin JYPin tähtipuolustaja Sami Niku katosi kesken ottelun. Hän jakoi toisessa erässä karmaisevan harhasyötön oman puolustusalueen kulmasta suoraan Joonas Raskin lapaan, joka pääsi nousemaan maalille ja iskemään HIFK:n 2-0-osuman.

Päätöserässä Niku ei saanut enää lainkaan peliaikaa. Tällä kaudella kovia jääaikoja kellottanut Niku sai eilisessä ottelussa peliaikaa vain 16:40. Asiaa tiedusteltiin myös JYPin päävalmentaja Mikko Heiskaselta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Rivien välistä on tulkittavissa, että Niku viltitettiin päätöserän ajaksi.

– Päätettiin mennä tuolla kokoonpanolla kolmas erä ja ei siitä sen enempää, Heiskanen tyytyi toteamaan.

Niku johtaa parhaillaan puolustajien pistepörssiä ja on koko Liigan pistepörssissä sijalla kuusi. Hän on tehtaillut 37 otteluun tehopisteet 11+26=37.

Näet Nikun harhasyötön Raskille alta tai täältä.