Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia, 30, pelaa tällä hetkellä vahvaa jaksoa NHL:ssä vaikeamman alkukauden jälkeen.

Armia iski Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä Canadiensin 4-3-voittomaalin Colorado Avalanchen verkkoon. Hän pääsi syöksymällä iskemään kiekon maaliin sekavan maalinedusruuhkan jälkeen ajassa 55:50. Maali oli Armialle kauden seitsemäs 27 otteluun ja edelliseen kuuteen peliin hän on nyt onnistunut kolmesti maalinteossa.

Alkukausi oli Armialle vaikea. Hän sai kritiikkiä pelaamisestaan ja joutui myöskin hakemaan vauhtia AHL-seura Laval Rocketin riveistä. Hän pelasi farmissa kahdeksan ottelua pistein 6+3=9.

Viime aikojen otteissa on puolestaan tapahtunut huomattava muutos parempaan suuntaan. Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis antoikin kehut Armialle NHL:n verkkosivuilla.

– Luulen, että hänellä on hauskaa tällä hetkellä. Hän hymyilee ja hän pelaa todella hyvää lätkää juuri nyt. Haluamme nähdä ”Armylta” tasaista tekemistä ja tällä hetkellä näemme sitä. Toivon sen jatkuvan, St. Louis sanoi.

Armia sai valinnan ottelun kakkostähdeksi. Hän pelasi Canadiensin kolmosketjussa ja kellotti jääaikaa peräti 19:49, joka oli kolmanneksi eniten joukkueen hyökkääjistä.

Näet Armian tekemän voittomaalin alta tai täältä.

Canadiens Montréal

@CanadiensMTL
Quel effort d'Armia!

Army coming in clutch!

#GoHabsGo

LUE MYÖS