Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue päätti urakkansa MM-kisojen alkulohkovaiheessa upealla tavalla, kun Ruotsi kaatui voittolaukauskilpailun jälkeen 5-4.

Nuoret Leijonat aloitti ottelun vahvasti, kun tilanne oli avauserän jälkeen 2-0. Ensimmäisessä erässä maalinteossa onnistuivat Tommi Männistö ja Lenni Hämeenaho.

Toisessa erässä Ruotsi heräsi paremmin kamppailuun, ja Suomella oli välillä vaikeuksia pysyä kyydissä. Ruotsi teki erässä peräti neljä osumaa, kun Isac Born, Jonathan Lekkerimäki, Theo Lindstein ja Filip Bystedt onnistuivat maalinteossa. Myös Nuoret Leijonat iski erässä yhden osuman Kasper Halttusen toimesta.

Kolmannessa erässä ei puolestaan maaleilla juhlittu, mutta Suomen onneksi nähtiin yksi osuma, kun Jani Nyman iski 4-4-tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää alle kaksi minuuttia.

Jatkoajalla ei sen sijaan maaleja nähty, joten voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta, jossa voittomaalin iski Nyman.

Nuorten Leijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavaksi tiistaina puolivälierissä. Tuleva vastustaja on joko Yhdysvallat tai Slovakia. Mikäli Suomi on lohkonsa kolmas, niin puolivälierissä vastaan asettuu Slovakia. Nelossija toisi puolestaan vastaan Yhdysvallat.

Nuorten Leijonien lohkosijoitus riippuu myöhemmin pelattavasta Kanada-Saksa-ottelusta. Saksan on voitettava Kanada varsinaisella peliajalla, mikäli se haluaa ohittaa kolmantena olevan Suomen.

Löydät nuorten MM-kisojen otteluohjelman ja tulokset täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Suomi päättää alkulohkonsa makeaan voittoon! Tästä hyvä lähteä juhlimaan vuoden päättymistä ja fiilistelemään ottelua maalikoosteen muodossa. 😎