NHL:n vuoden 2018 ykkösvaraus, Buffalo Sabresin tähtipuolustaja Rasmus Dahlin tunnetaan ennen kaikkea hyökkäyspään avuistaan. Tästä huolimatta miehen nimellinen päätyö löytyy oman pään suojelemisesta.

Dahlin antaa Sportsnetille melko yllättävän vastauksen kysymykseen siitä, kuka on ruotsalaisen mielestä Toronto Maple Leafsin vaikein pelaaja pideltäväksi omalla puolustusalueella. Valinta kohdistuu Auston Matthewsin tai Mitch Marnerin sijaan Dahlinin maanmies William Nylanderiin.

– Kyllä, häntä vastaan on pelottavaa pelata. Hän on niin nopea, mutta samalla häilyvä pelaaja. Olet usein tilanteessa, jossa luulet jo saaneesi hänet kuriin, mutta asia ei ollutkaan niin. Hän on yksi vaikeimmista pelaajista pelata vastaan tässä sarjassa, Nylander toteaa NHL-toimittaja Luke Foxille.

Kauden 30 pelissä 15 maalia ja 42 tehopistettä tehtaillut 27-vuotias Nylander pelaa parhaillaan viimeistä sopimusvuottaan Maple Leafsissä. Ilman jatkosopimusta ruotsalaisesta on tulossa ensi kesän kenties tavoitelluin vapaa agentti koko NHL:ssä.