TPS:ssä ja SaiPassa heikolla menestyksellä kahdella edelliskaudella esiintynyt kanadalaishyökkääjä Jaedon Descheneau on löytänyt uuden kodin Saksasta.

Saksan DEL-liigassa pelaava Eisbären Berlin tiedottaa solmineensa loppukauden kattavan sopimuksen 28-vuotiaan Descheneau’n kanssa. 175-senttinen laitahyökkääjä on ollut tällä viikolla Eisbärenin joukkueen mukana testisopimuksella.

– Jaedon teki vaikutuksen meihin harjoituksissa. Terveystarkastus meni myös hyvin, joten päätimme tehdä loppukauden sopimuksen hänen kanssaan. Olemme varmoja, että hän pystyy auttamaan meitä ja tarjoamaan lisää laajuutta rosteriimme, saksalaisseuran urheilutoimenjohtaja Stéphane Richer kommentoi uutta hankintaa.

Descheneau pelasi Suomessa kaudella 2021-22 TPS:ssä 28 ottelua (4+9) ja viime kaudella SaiPassa 16 ottelua (3+6). Kanadalainen ei onnistunut vakuuttamaan kummallakaan visiitillään.

Ennen Suomeen saapumista Descheneau pelasi tehokkaita kausia Ruotsin SHL:ssä sekä DEL-sarjassa Düsseldorfer EG:n riveissä. Hän on pelannut urallaan myös Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja AHL:ssä.