Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat lähestyvät. Ne järjestetään vuodenvaihteessa Göteborgissa, Ruotsissa.

Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä julkistetaan 14. joulukuuta, minkä jälkeen joukkue pelaa kaksi harjoitusottelua. Lopullinen MM-joukkue julkaistaan ennen joulua.

Suomen joukkue havittelee turnaukseen mukaan supervahvistusta rapakon takaa. Nashville Predatorsin organisaatiossa kiekkoileva Joakim Kemell, 19, on edelleen ikänsä puolesta edustuskelpoinen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

– Olen ollut Nashvillen organisaatiossa Barry Trotziin yhteydessä tässä asiassa. Keskusteluita käydään ja odotamme Predatorsin vastausta, kertoo nuorten maajoukkueiden general manager Kimmo Oikarinen Iltalehdelle.

– He laittavat siellä omia palikoitaan kuntoon. Koitamme saada vastauksen sieltä vielä tällä viikolla, Oikarinen jatkaa.

Kemell oli mukana kaksissa edellisissä nuorten MM-kisoissa. Vuosi sitten hän viimeisteli viiteen otteluun tehot 2+2. Vuoden 2022 hopeaan päättyneissä kisoissa Kemell sijoittui turnauksen pistepörssissä toiseksi tehtailtuaan seitsemään otteluun komeat pisteet 4+8=12.

Tällä kaudella Kemell on pelannut Predatorsin farmijoukkue Milwaukee Admiralsin paidassa. Hän on iskenyt 18 otteluun tehopisteet 5+4=9.