Englannin Valioliigan legendaarinen maalivahti Peter Cech, 41, on solminut lainasopimuksen Ison-Britannian pääsarjassa EIHL:ssä pelaavan Belfast Giantsin kanssa.

Menestyksekkään futisuransa jälkeen jääkiekkomaalivahdiksi ryhtynyt Cech on pelannut tällä kaudella Ison-Britannian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Oxford City Starsin riveissä kuusi ottelua torjuntaprosentilla 90,0. NIHL-sarjan huonoimpiin joukkueisiin lukeutuvan Starsin ykkösvahti on kopannut keskimäärin huimat 46 torjuntaa ottelua kohden.

Cech on pelannut jääkiekkoa Ison-Britannian aladivareissa kaudesta 2019-20 lähtien. Nyt kuitenkin maalivahtilegendaa odottaa aivan uusi haaste, sillä Belfast Giants on miehen jääkiekkouran ensimmäinen ammattilaisseura. Giants on pelannut tällä kaudella myös CHL:ssä Liiga-seuroja Lukkoa ja Tapparaa vastaan.

Cech on yksi Valioliigan kaikkien aikojen maalivahdeista. Tshekin pitkäaikainen maajoukkuevahti pelasi 15-vuotisella futisurallaan Arsenalin ja Chelsean riveissä yli 400 ottelua voittaen Valioliigan mestaruuden neljästi ja FA Cupin viidesti. Miehen palkintokaapista löytyy myös Mestarien Liigan voitto.