Colorado Avalanchen puolustaja Samuel Girard, 25, jättää joukkueensa toistaiseksi. Hän on hakeutunut NHLPA:n pelaajien avustusohjelmaan mielenterveys- ja alkoholiongelmien vuoksi.

– Olen tehnyt proaktiivisen päätöksen hoitaa mielenterveyttäni ja hakeudun hoitoon vakavan ahdistuksen ja masennuksen vuoksi, jotka ovat olleet hoitamatta liian pitkään ja johtivat alkoholin väärinkäyttöön, Girard kertoo agenttitoimistonsa tiedotteessa.

– Mielenterveydestä huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää ja kannustan kaikkia puhumaan asioista ääneen ja hakemaan apua, jos tuntuu siltä, että se on tarpeen. Haluan ilmaista kiitollisuuteni vaimolleni, perheelleni, ystävilleni, seuralleni, joukkuekavereilleni ja faneilleni heidän kärsivällisyydestään, ymmärryksestään ja jatkuvasta tuestaan.

Girard on pelannut tällä kaudella 15 ottelua. Niissä hän on saalistanut tehot 1+3=4.