NHL:n tuomaritoiminta on ollut jälleen alkukaudesta kuuma puheenaihe Pohjois-Amerikassa. Tuomarien äänekkäin kriitikki on ollut pelaaja-agentti Allan Walsh.

– NHL-tuomarointi… voi veljet. Osaamatonta vai tahallista? Walsh päivitteli viikonloppuna X:ssä.

Gary Bettman kutsui kaikki 32 GM:ää ja päävalmentajaa kokoukseen Chicagoon tänä vuonna juuri ennen harjoitusleirien alkua ja varoitti tiukasti valmentajia kritisoimasta julkisesti tuomareita. Harmi, ettei Gary voi hallita sitä, mitä agentit sanovat. NHL-tuomarointi on savuava pala KUUMAA ROSKAA!

Walsh ei pitänyt siitä, miten Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon sai tuomareille valittamisesta 2+10 minuutin jäähyn. Coloradon päävalmentaja Jared Bednar toivoi tuomareille paksumpaa nahkaa valituksen suhteen etenkin, jos he ovat itse tehneet virheen.

MacKinnonin saama jäähy innosti Walshin jatkamaan tuomariston ripittämistä.

– Isoin epäkohta NHL-tuomaroinnissa (osaamattomuuden lisäksi) on heidän täysi vastuuntunnon puute. Gary on painostanut valmentajia olemaan kritisoimatta heitä julkisesti, eikä media saa haastatella heitä. Pelaajat valittavat, kun jäähyä ei vihelletä, huonot vihellykset saavat 10 minuuttia henkilökohtaisia minuutteja. Se pilaa pelin.