NHL:ssä sorvattiin torstain vastaisena yönä rahakas jatkosopimus, kun Ottawa Senators kiinnitti loistavan tulokaskauden NHL:ssä pelanneen puolustaja Jake Sandersonin, 21, seuraan peräti kahdeksan vuoden maksimisopimuksella.

Sandersonin sopimus takaa pelaajalle 64,4 miljoonan dollarin kokonaistulot. Sopimuksen cap hit -lukema on 8,05 miljoonaa taalaa.

– Jaken siirtyminen ammattilaiseksi on tapahtunut vaivatta. Hän on hyvin kypsä nuori mies, jolla on korkea rutiinitaso sekä kyky pelata isoja minuutteja. Hänen luistelunsa on hyvin vaivatonta. Hänellä on kaikki työkalut olla yksi sarjan parhaita kokonaisvaltaisia puolustajia vuosien ajan, GM Pierre Dorion kommentoi jättisopimusta.

Sanderson on Senatorsin 1. kierroksen 5. varaus vuodelta 2020. Mies pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa ja nakutti 77 pelissä komeat tehot 4+28=32.

191-senttinen puolustaja tienaa vielä alkavasta kaudesta viimeisen tulokaskautensa mukaiset 925 000 dollaria uuden jättisopimuksen astuessa voimaan kaudella 2024-25.