Montreal Canadiensin supertähtivahti Carey Price on lopettamassa näillä näkymin pelaajauransa. Kanadalainen on ollut viime vuosina sivussa tositoimista polvivamman sekä kaukalon ulkopuolisten asioiden takia.

– Jos ihmeitä ei tapahdu, on urani todennäköisesti ohi, Price paljasti tiistaina lehdistötilaisuudessa Montreal Gazette -lehden mukaan.

Pricen mukaan hän pystyy liikkumaan kevyesti, mutta aktiivisemman urheilun jälkeen polvi voi turvota muutaman viikon ajaksi. Ammattilaisuran jatkaminen on näin ollen käytännössä mahdotonta.

– Minulla on ihan vähän vielä toivoa, että pääsisin pelikuntoon. Se ei kuitenkaan näytä tällä hetkellä kovinkaan todennäköiseltä, Price harmitteli lehdistötilaisuudessa.

– Polveni ei ole siinä kunnossa, että voisin pelata maalivahtina. Minun täytyy vain jatkaa kuntouttamista ja saada polvi toimivaksi tavallista elämää varten.

Canadiensia kaikki uransa 17 kautta edustanut Price oli huippuvuosinaan NHL:n paras maalivahti. Hän voitti vuonna 2015 Hart -ja Vezina palkinnon. Keväällä 2021 Price johdatti altavastaaja pudotuspeleihin lähteneen Canadiensin sensaatiomaisesti Stanley Cup -finaaliin.

Pricen 10,5 miljoonan dollarin palkan takaava jättisopimus päättyy vasta vuonna 2026. Hän on näyttänyt Canadiensille vihreää valoa sopimuksen kauppaamiselle.