Venäläisomistuksessa oleva Helsingin areena (entinen Hartwall Areena) on ollut autiona ja ilman toimintaa siitä alkaen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Pakotteiden vuoksi hallia ei ole voinut ostaakaan venäläisiltä takaisin.

Nyt Helsingin kaupungin johto ehdottaa ulkoministeri Elina Valtosen mukaan lakimuutoksia, joiden avulla halli saataisiin taas toimintaan.

– Olemme alkaneet valmistelemaan ratkaisua. Ensinnäkin haetaan vaihtoehtoja siihen, miten kyseinen halli ja mahdollisesti muut vastaavat kiinteistöt voitaisiin yleisön edun nimissä saada käyttöön. Tähän on tulossa lähiaikoina ratkaisu, ja siitä aikanaan tiedotetaan. On erittäin tärkeää, että esimerkiksi pääkaupungissa on halli, jossa voidaan järjestää urheilu- ja kulttuuritapahtumia, Valtonen sanoo Ylellä.

Helsingin areenan paluu suomalaiselle tapahtumakartalle olisi erinomainen uutinen Jokereille, jonka kotina areena pitkään toimi. Nyt Jokerit on vailla pitkäaikaista kotia. Seura pelaa osan peleistään Keravalal ja osan Helsingin jäähallissa.