Puolustaja Matt Dumba vaihtoi tänä kesänä NHL-seuraa ensimmäistä kertaa urallaan. Hän siirtyi vapaana agenttina Minnesota Wildista Arizona Coyotesin riveihin.

Dumballe vapaat markkinat eivät tarkoittaneet kunnon rahastusta. Hän päätyi tekemään yksivuotisen sopimuksen, jonka vuosipalkka on 3,5 miljoonaa dollaria. Hänen aiempi palkkansa oli 6 miljoonaa dollaria vuodessa.

NHL-toimittaja Mark Seravallin mukaan Dumballe tuli yllätyksenä, kuinka vähän kiinnostusta häntä kohtaan oli. Kiinnostuksen puute näkyi kuitenkin jo siirtotakarajalla, kun Minnesota yritti kaupata häntä.

– Minnesota Wild ei saanut ainuttakaan puhelinsoittoa, jossa olisi tiedusteltu Matt Dumban saatavuutta siirtotakarajalla, Seravalli paljasti.

Seravallin mukaan oli kiehtovaa, että Dumban omat odotukset eivät sopineet ollenkaan yhteen markkinadynamiikkojen kanssa. Hänen mielestään puolustajan olisi kannattanut siirtyä hyvään joukkueeseen ja todistaa kykynsä. Sen sijaan Dumba valitsi rahat ja Arizonan.

– Hänen täytyy muotoilla pelinsä uusiksi ja keksiä itsensä uudelleen.

Viime kaudella Dumba iski 74 ottelussa tehot 4+10=14.