Tämän kesän NHL-varaustilaisuuden kohutuimpiin nimiin lukeutunut Matvei Mitshkov on kerännyt Pohjois-Amerikan mediassa jäätäviä arvioita varsinkin liittyen nuorukaisen ylimieliseen käytökseen varaustilaisuutta edeltäneissä haastatteluissa.

Nyt nuoren venäläisen arvostelijoiden kuoroon on liittynyt Montreal Canadiensin entinen kykyjenetsijä Grant McCagg, joka antaa kovaa kritiikkiä Mitshkovin pelityyliin liittyen.

– Rehellisesti, hänestä tulee seuraava Nail Jakupov. Hän ei todellakaan vakuuta minua. Hän ei ole erityisen nopea, hän ei ole isokokoinen, enkä kutsuisi häntä myöskään santapaperipelaajaksi. Hänellä tulee olemaan vaikeuksia NHL:ssä, erityisesti pudotuspeleissä, McCagg tylyttää The Stick Podcastissa.

– En yksinkertaisesti näe häntä käänteentekevänä NHL-pelaajana. Seurat eivät ohittaneet häntä varaustilaisuudessa ainoastaan hänen luonteeseen liittyvien ongelmien takia. Olen keskustellut aiheesta useiden kykyjenetsijöiden kanssa, ex-scoutti paljastaa.

Mitshkovia pidettiin taitojensa puolesta jopa tämän kesän varaustilaisuuden top 3 -pelaajana, mutta ongelmapelaajan maineessa olevan venäläisen nimeä saatiin odotella huudettavaksi aina 7. vuorolle asti, jolloin Philadelphia Flyers otti riskin pelaajan suhteen.