Kärppien ja ruotsalaisseura Luulajan välisessä harjoitusottelussa nähtiin keskiviikkona yllättävä käänne Ruotsissa pelatussa kamppailussa.

Kun toista erää oli pelaamatta noin viisi minuuttia, Luulajan maalinsuulle vaihdettiin naismaalivahti Sara Grahn. Kärpät johti tuossa vaiheessa peliä lukemin 4-2, mutta Luulaja nousi päätöserässä pelissä tasoihin. Grahn piti lopulta maalinsa puhtaana varsinaisen peliajan sekä jatkoajan. Voittomaalikilpailussa Kärpät iski kaksi kertaa kiekon häkkiin ja nappasi 5-4-voiton.

Luulajan maalilla ottelun aloitti 19-vuotias Isac Grönhagen, joka edustaa Luulajan juniorijoukkuetta. Luulajan varsinaiset maalivahdit Joel Lassinantti ja Matteus Ward eivät olleet mukana kokoonpanossa sairaustapausten vuoksi.

34-vuotias Grahn on edustanut edelliset viisi kautta Luulajaa naisten SDHL-sarjassa. Hän on erittäin tuttu näky myöskin Ruotsin maajoukkueessa, nimittäin hän on ollut mukana 11 kertaa MM-kisoissa ja kolme kertaa olympialaisissa.

TV4 Hockey

@TV4_Hockey
🚨 Sara Grahn hoppar in under Luleås försäsongsmatch mot Kärpät! Grahn kallades in efter flera sjukdomsfall bland herrarnas ordinarie målvakter