John Tavaresin siirto vapaana agenttina New York Islandersista Toronto Maple Leafsiin oli NHL:n kesän 2018 siirtomarkkinoiden puhutuin uutinen.

Islanders-kapteeni sai siirtonsa jälkeen fanien vihat niskoilleen. Seuran silloinen GM Garth Snow paljastaa viisi vuotta siirron jälkeen, ketä hän itse pitää todellisena syypäänä siihen, että Tavares jätti seuran lopulta ilmaiseksi. Syyttävä sormi osoittaa omistaja Scott Malkinin suuntaan.

– Malkin päätti, ettemme treidaa Tavarasia missään tilanteessa. Hän oli täysin sitoutunut tekemään jatkosopimuksen hänen kanssaan. Kysyin, oletko valmis ajamaan autosi alas rotkoon kauden jälkeen, mikäli Tavares lähtee seurasta ilmaiseksi. Omistaja oli täysin sinut asian kanssa, Snow kertoo New York Postille.

Entinen seurapomo on edelleen pahoillaan siitä, että ”kotiin” ja Torontoon lähtöä tehnyt Tavares joutui ilman omaa syytään fanien hampaisiin.

– Minusta tuntuu niin pahalta hänen puolestaan siksi, että hän sai murskakritiikkiä ilman omaa syytään. Islanders olisi voinut kaupata hänet (ennen sopimuksen umpeutumista), mutta omistaja päätti pitää hänet. Ei ole hänen vikansa, ettei Islanders kaupannut häntä, Snow puolustaa entistä kapteeniaan.

Nykyään 32-vuotias Tavares toimii tänä päivänä Maple Leafsin kapteenina.