Philadelphia Flyers teki vuoden 2022 kesänä kahden kauden mittaisen sopimuksen Venäjän maajoukkuemaalivahti Ivan Fedotovin kanssa. Sopimuksen vuosipalkka oli 1,1 miljoonaa dollaria.

Fedotov ei kuitenkaan pystynyt siirtymään Pohjois-Amerikkaan. Hänet pidätettiin Venäjällä asepalveluksen välttelystä ja kuljetettiin Jäämerelle vuodeksi armeijan leipiin.

Heinäkuussa Venäjän armeijan seura Moskovan TsSKA kertoi tehneensä Fedotovin kanssa uuden sopimuksen, vaikka sopimusta Flyersin kanssa on vielä vuosi jäljellä. IIHF on määrännyt tästä sopimusrikkomuksesta rangaistukset sekä Fedotoville että TsSKAlle.

Fedotov on pannassa syyskuun alusta joulukuun loppuun saakka. TsSKA ei puolestaan saa vuoteen tehdä sopimuksia ulkomaalaisten pelaajien kanssa, mikä varmasti haittaa KHL-suurseuran toimintaa.

Asepalvelus Jäämeren karuissa olosuhteissa oli Fedotoville kaikkea muuta kuin helppoa.

– Miltäkö minusta on tuntunut kuluneen vuoden aikana? Mitä voi tuntea jääkiekkoa pelaava mies, joka joutuikin marssimaan? Ei yhtään mitään. Laskin päiviä yksi kerrallaan – ilman tunteita. Odotin ja toivoin, että se loppuu enemmin tai myöhemmin. Sieltä voi joko lähteä pää pystyssä tai romahtaa sinne, Fedotov sanoi Championatille.