The Athletic -sivuston asiantuntija Dom Luszczyszyn julkisti listauksen NHL:n ylimitoitetuimmista sopimuksista.

Luszczyszyn tilastoanalytiikan mukaan Chicago Blackhawksin puolustaja Seth Jones on NHL:n ylipalkatuin pelaaja. Lokakuun 3. päivä 29 vuotta täyttävä Jones ansaitsee järisyttävää 9,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa vielä seuraavan seitsemän kauden ajan.

– Kaudella 2017-18 Jones oli vielä maailman parhaita puolustajia. Hän teki 57 tehopistettä ja oli kaukalossa 57 prosenttia kerroista, kun Columbus Blue Jackets teki tasakentällisin maalin. Hän sijoittui 23-vuotiaana Norris-äänestyksessä neljänneksi ja hänen uskottiin vain kehittyvän entisestään, Luszczyszyn kertoo kesällä 2021 solmitun megasopimuksen taustoista.

– Jones on tällä hetkellä hyvin kaukana siitä pelaajasta, josta hänestä silloin maksettiin. Hänen sopimustaan on vielä seitsemän vuotta jäljellä ja se tulee näyttämään vielä pahemmalta vuosien päästä, hän jatkoi.

Luszczyszyn uskoo, että Jones ei pysty kantamaan ykköspuolustajan viittaa NHL:ssä.

– Yksi syy Blackhawksin huonouteen viime kaudella oli juuri se, että Jones oli heidän puolustuksensa kärkimies. Hän ei pysty enää pelaamaan tuossa roolissa kilpailukykyisessä joukkueessa. Blackhawks teki ison vedonlyönnin Jonesin kanssa ja nyt he ovat häviämässä sen, sillä heillä on käsissään NHL:n huonoin sopimus, Luszczyszyn latasi.

Jones aloittaa tulevana syksynä kolmannen kautensa Blackhawksin paidassa. Isokokoinen ja hyvin liikkuva jenkkipakki teki päättyneellä kaudella runkosarjan 72 ottelussa tehopisteet 12+25=37. Hänen tehotilastonsa oli pakkasella hyytävin lukemin -38.