Washington Capitals on tarjonnut seuran NHL-miehistössä vain yhden ottelun menneellä kaudella pelanneella Henrik Borgströmille, 25, sopimusta säilyttääkseen suomalaissentterin oikeudet itsellään.

AHL:ssä mestaruuden kuluneella kaudella voittanut Borgström oli jo aiemmin ehtinyt allekirjoittaa kaksivuotisen sopimuksen SHL-seura HV71:n kanssa. Seuran urheilujohtaja Kent Nordbergin mukaan suomalainen tulee pelaamaan Ruotsissa ensi kaudella NHL-tarjouksesta huolimatta.

– Hän pelaa HV71:ssä, siitä ei ole epäilystäkään. Katsotaan lähemmin, milloin hän saapuu tänne, sillä hänellä on Suomessa asepalvelus suoritettavanaan. Hän liittyy mahdollisesti riveihimme muita myöhemmin, mutta joka tapauksessa hän tulee pelaamaan täällä, Norberg vahvistaa Jönköpings-Postenille.

Borgström pelasi päättyneellä kaudella AHL:ssä 55 runkosarjaottelua tehopistein 8+13=21. Pudotuspeleissä hyökkääjätaituri summasi 14 ottelussa pisteet 2+4=6. Borgström on Florida Panthersin kesän 2016 1. kieroksen 23. varaus. Entinen huippulupaus on pelannut NHL:ssä Chicago Blackhawksin, Panthersin ja Capitalsin riveissä kaikkiaan 111 NHL-ottelua (13+13=26).