Matvei Mitshkov oli ennakkoon yksi tämän kesän NHL-varaustilaisuuden mielenkiintoisimmista nimistä.

Kiistatta taitava venäläishyökkääjä varattiin lopulta Philadelpia Flyersiin 1. kierroksen 7. vuorolla. Nuoren miehen kaukalon ulkopuolinen käytös on kuitenkin nostanut ilmoille valtavia kysymysmerkkejä. NHL-toimittaja Ryan Whitneyn mukaan Mitskovin kanssa Pietarin SKA:ssa pelannut ex-seurakaveri lataa varsin karua tekstiä supertalentin kaukalon ulkopuolisesta toiminnasta.

– Hän ei kuuntele lainkaan, mitä kokeneemmat pelaajat hänellä sanovat. Hän ei kuuntele valmentajia vaan nauraa heille päin naamaa. Hän tekee juuri niin kuin häntä itseään huvittaa, ex-pelikaveri väittää Whitneyn mukaan.

– Kaveri jonka kanssa hän pelasi viime kaudella sanoi, että niin paljon kun hän yrittääkin antaa pojalle mahdollisuuksia, tuo jätkä on kasa paskaa, Whitney jatkaa.

Mitshkov aiheutti kohun myös ennen NHL:n varaustilaisuutta, kun mies ei antanut haastatteluja muille kun itse valitsemilleen seuroille. Myös tuolloin useat NHL-seurojen toimistoportaaseen kuuluvat kummaksuivat hyökkääjän ylimielistä käytöstä.

Flyersilla saattaakin olla pahimmassa tapauksessa käsissään tulevaisuuden tähtipelaajan sijaan melkoinen kaatopaikkajäte.