Toronto Maple Leafs on tuoreiden huippukiinnitystensä myötä tilanteessa, jossa seuran on pakko tehdä tilaa palkkakattoonsa pelaajakauppojen avulla.

Todennäköisin lähtijä on kaksi Stanley Cupia urallaan voittanut maalivahti Matt Murray, joka floppasi seurassa pahasti viime kaudella. Murray pelasi viime kaudella vain 26 runkosarjapeliä heikoin tilastoin 90,3% ja 3,01. TSN:n asiantuntija Chris Johnstonin mukaan seurajohto tekeekin nyt pitkää päivää saadakseen Murrayn kaupatuksi muualle.

Murrayn 6,25 mijoonan dollarin vuosipalkan sisältävä jättisopimus rasittaa Leafsin palkkakattoa 4,69 miljoonan dollarin verran kaudessa. Seuran on kaiken lisäksi tarjottava sopimusta rajoitettuna vapaana agenttina olevalle maalivahti Ilja Samsonoville. Tämä saattaa myös pelastaa Leafsin Murrayn suhteen.

– Seura on tällä hetkellä ylittänyt palkkakaton ja se yrittää ulkoistaa Murrayn jättisopimuksen toisaalle. He metsästävät aggressiivisesti treidimahdollisuuksia, mutta heillä on taskussaan myös b-suunnitelma. Joukkueet, joiden pelaajan sopimus on menossa välimieskäsittelyyn, saavat vielä toisen sopimusten ulosostoikkunan. Näyttääkin todennäköiseltä, että Samsonovin sopimus viedään välimiehen päätettäväksi, Johnston nostaa esille porsaanreiän Murrayn sopimuksen ulosostamiseksi.

Pittsburgh Penguinsissä Stanley Cupinsa voittaneen Murrayn sopimus kattaa vielä tulevan NHL-kauden.