Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sai hiljattain hienon mahdollisuuden vierailla NHL:ssä.

Los Angeles Kings järjesti viime viikon vaihteessa jokavuotisen nuorten pelaajien kehitysleirin Kaliforniassa. Kyseiselle leirille mukaan haluttiin myöskin suomalaista valmennusosaamista.

– Organisaatio tarjosi mahdollisuuden, olin totta kai innoissani, Niemelä kertoo MTV Urheilulle.

Niemelä oli mukana viisi päivää kestäneen tapahtuman kaikissa jääharjoituksissa ja palavereissa. Leirille oli kutsuttu Niemelän lisäksi myöskin kolme valmentajaa saksalaisseura Eisbären Berlinistä. Kaikin puolin reissu oli Niemelälle hyvin opettavainen kokemus.

– Vahvaa oppia siihen, miten vahvistaa omia ajatuksia siitä, mitä kehittyminen vaatii. Toisaalta myös tietynlaista itseluottamusta suomalaisillekin, että kyllä me voidaan olla ylpeitä omasta osaamisestamme, koska meiltä haluttiin sinne edustus, ja pystyimme tuomaan ehkä jotakin uutta näkökantaa asioihin, Niemelä sanoo.

Vierailu NHL-seuran toiminnassa oli vain pieni osa siitä, mistä Niemelä unelmoi valmennusuransa suhteen.

– Tavoitteet ja unelmat keskittyvät siihen, että aina pitäisi pystyä kehittymään. Pohjois-Amerikka ja NHL ovat sellaisia, jotka haluaisin tietysti kokea.

Niemelä on valmentanut Pelicansia viimeiset kolme kautta ja jatkaa pestissään myöskin ensi kaudella. Hän luotsasi lahtelaisseuran menneellä kaudella hopeamitaleille, minkä lisäksi hänet valittiin kauden jälkeen Liigan parhaaksi päävalmentajaksi.