Suomalaishyökkääjä Eetu Luostarisen, 24, on tehnyt kolmivuotisen jatkosopimuksen Stanley Cup -finalisti Florida Panthersin kanssa.

NHL-toimittaja Frank Seravalli kertoo Twitterissä, että Luostarisen kaudella 2024-25 käynnistyvä jatkosopimus on arvoltaan yhdeksän miljoonan dollaria (3 milj. $ AAV). Siilinjärveläisen nykyinen 1,5 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy kesällä 2024.

– Eetu on dynaaminen kahden suunnan sentteri, joka pärjää nopeutensa ja voimakkuutensa avulla missä vain hyökkäysketjussa. Hän on pelaajana tasainen ja luotettava, joten hän on loistava apu hyökkäykseemme. Olemme innoissamme siitä, että hän jatkaa kokoonpanossamme tulevilla kausilla, Panthersin GM Bill Zito ylisti luottosoturiaan tiedotteessa.

Luostarinen on Carolina Hurricanesin 2. kierroksen varaus vuodelta 2017. 190-senttinen keskushyökkääjä on pelannut Hurricanesin ja Panthersin riveissä yhteensä 212 ottelua tehopistein 29+49=78.

Luostarinen nautti viime kaudella isoa roolia Panthersin paidassa. Hän summasi 82 runkosarjaottelussa 17 maalia ja 43 tehopistettä.

Luostarinen voitti keväällä MM-kultaa Leijonien mukana. Silloin hän edusti vielä kasvattiseuraansa KalPaa.

Florida Panthers

@FlaPanthers
Three more years of Luosty ‼️

We’ve agreed to terms with Eetu Luostarinen on a three-year contract extension through the 2026-27 season.

📝 » flapanthers.co/27extended