Armeijan joukkueena tunnettua TsSKA Moskovaa edustava ruotsalaiskiekkoilija Fredrik Claesson, 30, nauttii avoimesti olostaan Venäjällä.

TsSKA julkisti verkkosivuillaan haastattelun, jossa Claesson kehuu Venäjän maasta taivaisiin.

– Täällä on ihanaa. Minä ja perheeni rakastamme kaikkea. Ja joukkuekaverini ovat hyviä, ruotsalaispuolustaja iloitsi haastattelussa.

Claesson siirtyi Moskovan joukkueeseen viime syksynä pelattuaan sitä ennen kymmenen kauden ajan Pohjois-Amerikassa useassa eri NHL-organisaatiossa. Taalaliigassa 170 ottelua tahkonnut puolustaja sanoi haastattelussa myös, että Venäjälle muuttaminen oli helppoa ja että hän olisi toivonut KHL-siirron tapahtuneen jo neljä vuotta sitten.

Claessonin lausuntoja ei otettu Ruotsissa hyvin vastaan. Expressenin toimittaja Magnus Nyströmin näkee Claessonin liittyneen osaksi Venäjän propagandakoneistoa.

– Tällaiset lausunnot ovat poliittinen voitto Putinille. Poliittinen voitto diktaattorille! Ehkä Fredrik voisi kysyä ukrainalaisilta, mitä he ajattelevat? Onko tämä heidän mielestä niin ihanaa? Nyström latasi Twitterissä.

Ruotsin Jääkiekkoliitto on tehnyt selkeän linjauksen, ettei yksikään KHL:ssä pelaava ruotsalainen ole tervetullut maajoukkueeseen. KHL:ssä pelasi päättyneellä kaudella kuusi ruotsalaista.