Venäläishyökkääjä Matvei Mitshkov on yksi taitavimmista ja potentiaalisimmista pelaajista vuoden 2023 NHL-varaustilaisuudessa. Nuorena hän liekehti kansainvälisissä turnauksissa, mutta viime vuosina hehkutus hänen ympärillään on hiljentynyt.

Ensinnäkin Mitshkovin nykyinen sopimus Pietarin SKA:n kanssa kestää vuoteen 2026 saakka. Ennen sitä hän ei välttämättä pystyisi siirtymään NHL:ään, mikä luonnollisesti laskee seurojen kiinnostusta kovasta potentiaalista huolimatta.

Ei ole itsestäänselvää, haluaako Mitshkov siirtyä NHL:ään ylipäätään. NHL-toimittaja Elliotte Friedman kertoi podcastissaan, että seuroilla on ollut suuria vaikeuksia luoda keskusteluyhteys venäläislupauksen kanssa.

– Tiedämme, että hän on tulossa varaustilaisuuteen. Monet seurat ovat vihjanneet, että ei ole varmaa, haluaako Mitshkov puhua heille ennen varaustilaisuutta.

Pitkin kautta kaikki keskustelut ovat päättyneet ennen kuin ovat alkaneetkaan.

– Seurojen on täytynyt juosta hänen perässään KHL-otteluiden jälkeen, mutta hänen kanssaan ei ole pystynyt puhumaan, eikä hänen yhteistyöhalukkuudestaan ole tietoa, Friedman kertoo.

– Onko joku tietty joukkue, johon hän haluaisi mennä, ja siksi hän toimii näin? Toki vielä on pitkä matka varaustilaisuuteen, mutta tämä on mysteeri.