NHL:n tämän vuoden varaustilaisuudesta odotetaan varsin kovatasoista, ainakin mitä tulee aivan Draftin terävimpään kärkeen.

Ykkösenä 28.-29. kesäkuuta Nashvillessä järjestettävässä tapahtumassa varataan sukupolvitason talenttina pidettävä Connor Bedard, mutta mukana on lisäksi tukku muitakin mielenkiintoisia tulevaisuuden huippunimiä. The Score haastatteli nimettömänä pysytteleviä ammattikykyjenetsijöitä liittyen kesän varaustilaisuuden yleiseen tasoon Bedardin jälkeen.

Eräs haastatteltavista lataakin melko kovan arvion kuluvan kesän varausikäluokasta.

– Kärkiviisikon jälkeen taso romahtaa lähemmäs keskinkertaista, kykyjenetsijä täräyttää.

Draftin kärkisijoille on ennakkoon arvioitu Bedardin vanavedessä Adam Fantilli, Matvei Michkov, Leo Carlsson sekä Will Smith.

– Kuka tahansa tuosta viisikosta olisi voinut mennä ykkösvuorolla viime vuoden draftissa. Näiden jälkeen taso romahtaa melko merkittävästi. 6-10 sijat eivät ole samaa tasoa viime vuosien parempien ikäluokkien kanssa, kykyjenetsijä jatkaa viitaten viime vuoden ikäluokkaan, jonka kärkisijat menivät slovakialaisille Juraj Slafkovskylle sekä Simon Nemecille.

– Bedard, Fantilli ja muutama muu ovat kärjessä huipputasoa. Terävin kärki on todella, todella hyvä. Muuten olen saanut sen käsityksen, ettei varausikäluokka ole kovinkaan suurenmoinen yleisellä tasolla, toinen kykyjentsijä säestää.