Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen puhelin käy nyt kuumana NHL:ssä. Kekäläinen pyöräytti aiemmin tällä viikolla ison vaihtokaupan, jossa Philadelphia Flyersin tähtipuolustaja Ivan Provorov siirtyi Blue Jacketsiin.

The Fourth Period -sivuston toimittajan Anthony Di Marcon tietojen mukaan Kekäläinen on jatkanut kauppaneuvotteluita Flyersin kanssa ja tällä kertaa niiden keskipisteenä on ollut keskushyökkääjä Kevin Hayes.

Di Marcon mukaan neuvotteluiden pääaiheena on ollut Hayesin 7,1 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava ja kauteen 2025-26 ulottuva sopimus, josta Flyersin toivotaan ottavan osan omaan palkkakattoonsa vaihtokaupan yhteydessä.

Hayesin kauppaamista vaikeuttaa pelaajan sopimukseen ujutettu siirron estävä pykälä, jolla 31-vuotias yhdysvaltalaissentteri voi estää siirron 12 valitsemaansa NHL-seuraan.

Hayes oli kuluneella kaudella NHL:n pohjasakkaan lukeutuneen Flyersin ykkössentteri. 196-senttinen hyökkääjäjätti summasi runkosarjan 81 ottelussa tehopisteet 18+36=54. Hayes valittiin kauden puolivälissä Flyersin edustajana NHL:n All Star -tapahtumaan.