Pelicans on hankkinut nimekkään vahvistuksen pakistoonsa. Seura on solminut kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Michal Jordanin, 32, kanssa.

Jordan pelasi viime kaudella poikkeuksellisesti KHL:ssä. Pelicansin tiedotteen mukana tshekkipakki ei ollut sarjassa omasta halustaan.

– Sodan alkamista seuranneet sopimuksen purkamisneuvottelut eivät olleet helppoja, eivätkä ne ennen kaikkea olleet pelaajan omissa käsissä. Suurin ongelma oli seuran ja koko KHL:n asettamat korkeat sopimussanktiot sekä pelaajan epäselvä asema kansainvälisen jääkiekkolainsäädännön piirissä, Pelicansin tiedotteessa kerrotaan.

– Perhesyiden vuoksi asia kuitenkin ratkesi ja Jordan sai mahdollisuuden sopimuksen purkamiseen. Viime kauden lopun tshekkikonkari viiletti sveitsiläisen SC Rapperswill-Jona Lakersin riveissä.

22 KHL-ottelussa Jordan keräsi tehot 2+9=11. Sveitsin pääsarjassa konkari saalisti 19 ottelussa neljä syöttöpistettä.

– Olemme seuranneet Jordania jo useamman kauden ajan. Arvostamme häntä niin pelaajana kuin ihmisenä. Hän teki viime kaudella vaikeassa tilanteessa moraalisesti oikean päätöksen taloudellisista menetyksistä huolimatta. Sekä Michalin itsensä että päijäthämäläisen jääkiekkoyhteisön iloksi hän jatkaa uraansa Pelicans-paidassa, sanoo Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.