NHL-kauteen isosti satsanneen Toronto Maple Leafsin siirtotakarajan jättihankinta Ryan O’Reillyn sopimus umpeutuu tänä kesänä, eikä jatko Leafs-paidassa näytä todennäköiseltä seuran tukalasta palkkakattotilanteesta johtuen.

O’Reillystä onkin tulossa yksi NHL:n kesän kuumimmista vapaista agenteista. Stanley Cup -voittaja myöntää asian epäsuorasti myös itse.

– Organisaatio on ollut upea. Kun katsot, millaisia pelaajia heillä on… kerrassaan mahtava paikka. Olen kiitollinen siitä, että minut hankittiin tänne. Se että sain olla osana tätä organisaatiota oli mahtavaa, mutta nyt minulla on joitakin päätöksiä tehtävänäni, O’Reilly vihjaa suoraan lähdöstään medialle.

O’Reilly edusti ennen loppukauden Leafs-pestiään lähes viiden kauden ajan St. Louis Bluesia, jonka riveissä mies voitti Stanley Cupin, pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe -pystin sekä parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-palkinnon.

NHL:n kärkijoukkueista ainakin uutta kakkossentteriä kuumeisesti metsästävän Colorado Avalanchen uskotaan olevan varmuudella apajilla siinä tapauksissa, että O’Reilly päätyisi vapaille markkinoille.