Lauantai käynnisti jääkiekon Tampereen ja Riikan MM-kisojen mitalipelivaiheen. Vaikka puolivälierissä Kanadaa vastaan pudonnut Leijonat ei ole enää mukana, kamppailee MM-kisoissa muutama suomalainen menestyksestä.

Mukana on kaikkiaan neljä suomalaista tai suomalaistaustaista.

Kisalegenda Petteri Nummelin toimii Latvian apuvalmentajana. Peräti 15 MM-kisat pelannut maailmanmestari toimii pestissään ensimmäistä kautta. Toki aiemmin hän on toiminut kakkosluotsina Norjan ja Sveitsin sarjoissa.

Turnauksen toinen jäljellä oleva suomalainen apuvalmentaja on Saksan Pekka Kangasalusta. Nummelinia viisi vuotta nuorempi 45-vuotias suomalainen on toiminut aiemmin muun muassa seurajoukkueissa päävalmentajana, mutta ulkomaisen maajoukkueen apuvalmentajan pesti on hänelle uusi.

Yhdysvaltain joukkueen hierojana toimii ässätaustainen 35-vuotias Jari Jääskeläinen. Hän on toiminut aiemmin Ilveksen junnuissa valmennuksessa ja USA:n juniorimaajoukkueessa niin ikään hierojana.

Kangasalustan tiimissä pelaa suomea mainiosti puhuva Samuel Soramies. Hän on syntynyt ja varttunut Saksassa, mutta esimerkiksi pelaajan isä on muun muassa radioselostajana toiminut suomalainen Antti Soramies. Pojan saldo MM-kisoissa oli ennen välieriä 1+1=2.

Lauantain välieräparit ovat Kanada-Latvia ja USA-Saksa.