Dallas Starsin ”suomalaislegioonan” haaveet NHL:n finaalipaikasta ovat enää hyvin ohuen langan varassa sen kärsittyä kolmannen tappionsa Vegas Golden Knightsille läntisen konferenssin finaalisarjassa keskiviikon vastaisena yönä.

Ottelun henkinen ratkaisu nähtiin jo pelin ensiminuuteilla. Ensin edellisottelun sankareihin lukeutunut Jonathan Marchessault vei Vegas Golden Knightsin 1-0-johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Ottelua oli pelattu vajaat kaksi minuuttia, kun Starsin kokenut kapteeni Jamie Benn pimahti täysin. Kippari iski Vegasin tähtihyökkääjä Mark Stonea mailalla kaulaan suihkukomennuksen arvoisesti – eikä Vegas jättänyt tästä seurannutta ylivoimaa hyödyntämättä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Jamie Benn passitettiin suihkun puolelle heti ottelun ensiminuuteilla ja siitä seurannutta mahdollisuutta Vegas ei jättänyt käyttämättä. 🥶➡️🚨

#NHLfi

Ivan Barbashev rankaisi ylivoimalla ja heti Bennin jäähyn umpeuduttua William Carrier lisäsi vierasjohdon 3-0:aan. Tästä Stars ja kuumana käynyt kotiyleisö ei enää toipunut vaan Vegas vei voiton lopulta puhtaasti 4-0 ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-0.

Ottelun toinen erä jouduttiin keskeyttämään ennen aikojaan kotiyleisön kierrosten noustua Max Domin 2+2-minuutin jäähyn myötä sen verran korkealle, että se heitteli jäälle roskaa siinä määrin, ettei tuomaristo voinut muuta kuin keskeyttää toisen erän ennen aikojaan. Kotijoukkueen suomalaisista Jani Hakanpää pelasi ensimmäisen ottelunsa lännen finaalisarjassa.

Sarja on katkolla Golden Knightsille ensimmäistä kertaa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Katso kooste pelistä alta.