TAMPERE. Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-kisaturnaus päättyi torstaina pettymykseen puolivälierissä. USA oli parempi Tampereella maalein 3-0 lunastaen mitalipelipaikan. Tshekki ei siis puolusta viime vuoden pronssiaan.

Mikä on Kari Jalosen, ulkomaalaisen päävalmentajan tilanne jatkon suhteen Tshekin peräsimessä?

– En halua spekuloida asialla. Se ei ole minun työni. Kaikilla on paineita, ja niiden kanssa on elettävä, Jalonen kommentoi pelin jälkeen.

Tshekki sijoittui alkulohkossa vasta neljänneksi, ja ensimmäisenä karsiutuneen Slovakian se pudotti vaivaisesti kahden pisteen erolla. Voittoja kertyi neljä, lisäksi tilille kertyi yksi jatkoaikatappiopiste.

– Viimeiset kolme ottelua Sveitsiä, Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan toistivat samaa kaavaa. Meillä oli ongelmia hyökkäyspäässä. Kaksi maalia Sveitsiä vastaan, yksi Kanadaa vastaan ja nolla Yhdysvaltoja vastaan. Emme jostain syystä löytäneet lääkkeitä.

Tshekki teki turnauksessa 22 maalia, ja näistä peräti kahdeksan lähti Dominik Kubalikin lavasta. Omat ja yhdysvaltalaispelaajat saivat kuitenkin kehut.

– Olen ylpeä pelaajistamme. Tässä oli lähes kymmenen pelaajaa, jotka olivat mukana MM-leirityksessä alusta lähtien. Olen kuitenkin pettynyt tulokseen ja asioita täytyy nyt analysoida. Kunnioitan Yhdysvaltoja. Heillä on hyvä joukkue.