Sveitsi on aloittanut Tampereella ja Riikassa pelattavat jääkiekon MM-kisat vakuuttavalla tavalla. Käkikellomaa on pelannut kolme ottelua, voittanut ne kaikki varsinaisella peliajalla – ja takonut huiman maalieron.

Kun Slovenia kaatui 7-0, Norja 3-0 ja Kazakstan 5-0, on Sveitsin maaliero kolmen pelatun ottelun jälkeen 15-0. Toiseksi vähiten turnauksessa maaleja on päästänyt Ruotsi – vain yhden kolmessa ottelussa.

Toki on huomioitava se, että Sveitsin kovimmat koitokset ovat vasta edessä. Maa kohtaa alkulohkossa vielä Slovakian, Kanadan, Tshekin ja toisen kisaisäntä Latvian.

Tilastoharvinaisuus

Viime vuoden turnauksessa Suomi dominoi kyseistä tilastoa, kun seitsemässä alkulohkopelissä omiin meni vain viisi maalia. Vuonna 2016 Leijonat päästi kuusi takaiskua alkulohkossa ja vuotta aiemmin yhdeksän osumaa.

Muista maista Venäjä piti vuonna 2014 ja 2012 päästetyt alkulohkomaalit yksinumeroisessa (7 ja 8), mutta muita alle kymmenen päästetyn alkulohkomaalin kertoja ei nykymuotoisessa turnauksessa ole.