New York Rangersin ja päävalmentaja Gerard Gallantin tiet eroavat vain kahden kauden yhteiselon jälkeen.

Rangers tiedotti viikonloppuna osapuolten purkaneen sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Rangers teki isoja satsauksia tähän kauteen sen hankittua mm. Vladimir Tarasenkon ja Patrick Kanen siirtotakarajalla. Panostuksista huolimatta joukkueen pudotuspelitaival katkesi jo avauskierroksella ja Gallant sai moitteita mm. heikosta taktisesta johtamisestaan ottelusarjassa New Jersey Devilsiä vastaan.

Gallantin, 59, ei lähtöpasseistaan huolimatta tarvitse välttämättä odotella uutta pestiä kovinkaan pitkään. Columbus Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinen mukaan seuran GM Jarmo Kekäläinen olisi kiinnostunut nappaamaan Gallantin Blue Jacketsiin potkut saaneen Brad Larsenin korvaajaksi.

– Gallant oli hyvin kiinnostunut Blue Jacketsin päävalmentajan paikasta jo kaksi vuotta sitten, ennen kuin Larsen palkattiin pestiin. Näyttää siltä, että hän on yksi ehdokkaista tälläkin kertaa, Portzline paljastaa.

Columbus on Gallantille tuttu paikka, sillä mies aloitti valmennusuransa NHL:n puolella juuri Blue Jacketsin apuvalmentajana vuonna 2000 ja nousi jopa seuran päävalmentajaksi ennen kuin sai potkut alkukaudesta syksyllä 2006.