Tanskan kaikkien aikojen jääkiekkoilijoihin lukeutuva Mikkel Bödker, 33, lopettaa peliuransa tähän kauteen.

NHL:ssä yli 700 ottelua tahkonnut hyökkääjä pelasi viimeisen ottelunsa Tampereella MM-kisoissa Suomea vastaan. Bödkerin harmiksi Tanska jäi merkityksettömässä A-lohkon viimeisessä ottelussa Leijonien jalkoihin rumin lukemin 1-7.

– Tämä oli viimeinen otteluni. Tämä tuntuu hyvältä. Olen tiennyt päätöksestäni jo pitkään ja tämä tuntuu oikeastaan aika hyvältä. Minulla on tapahtunut uralla useita huikeita asioita, joita voin muistella. Odotan, että pääsen vaimoni, tyttäreni ja perheeni luokse nauttimaan olostani, HV71:stä päättyneellä kaudella edustanut Bödker kertoi Tanskan TV 2 Sport -kanavalla Suomi-ottelun jälkeen.

Bödker pelasi urallaan NHL:ssä yhteensä 709 ottelua (118+209=327) Arizona Coyotesin, San Jose Sharksin, Colorado Avalanchen sekä Ottawa Senatorsin riveissä. Bödker on Coyotesin vuoden 2008. ensimmäisen kierroksen 8. varaus.

Bödker on NHL:n kaikkien aikojen kolmanneksi eniten otteluita pelannut ja neljänneksi eniten pisteitä tehnyt tanskalaispelaaja.

Bödker nähtiin Liigassa työsulkukaudella 2012-13. Hän teki Lukon paidassa 29 ottelussa tehot 21+12=33.

Tanskan maajoukkueessa Bödker pelasi kahdeksat MM-kisat ja yhdet olympialaiset.