C Moren erätaukostudiossa MM-kisoissa keskusteltiin Itävalta-Saksa-ottelun yhteydessä Saksan tähtipuolustaja Moritz Seiderista kriittiseen sävyyn.

22-vuotias NHL-seura Detroit Red Wingsiä edustava Seider sai C Moren asiantuntijoilta risuja tämänhetkisestä pelaamisestaan. Turnauksen viiteen otteluun Seider on kasannut tehopisteet 0+2.

– Tuo kuvastaa hänen turnaustaan. Onko hivenen väsynyt vai odottaako loppupelejä, mutta eihän normaalisti tule kiekko tuolla tavalla kylkeen, koska katseen pitäisi olla kiekkoon päin. Eli hivenen puolilla valoilla. Hän on silti hyvä pelaaja, mutta kun mietitään vaikka viime turnausta, kun hän erottui, oli tähtipelaaja ja oli joka vaihdossa esillä, niin vähän on käynnistymistä vielä, Karri Kivi latasi.

Vuosi sitten Seider takoi MM-kisoissa kahdeksaan otteluun tehopisteet 2+5. Kuluneella NHL-kaudella hän pelasi puolestaan 82 ottelua tehopistein 5+37=42 ja sitä edeltävällä kaudella hän kirjautti samaan ottelumäärään tehopisteet 7+43=50. Jo näiden lukemien perusteella Seiderilta on lupa odottaa myöskin tässä turnauksessa paljon parempia otteita.

– Seiderin peli perustuu siihen, että hän tukee hyökkäyksiä, liikkuu hyvin, on aktiivinen ja ilkeä. Kaikki nuo elementit, mitä häneltä viime kisoissa nähtiin ja mitä häneltä on nähty kahden kauden aikana NHL:ssä, puuttuvat pelaamisesta. Hän kuuluu NHL:ssäkin joukkueen tähtikategoriaan ja on sellainen pelaaja, jonka kaikki haluaa joukkueeseen. Tällä hetkellä mitä hän on esittänyt kisoissa, näyttää väsyneeltä pelaajalta, näyttää vähän sellaiselta kehonkieli, että ei välttämättä tiedä, haluaako se edes olla täällä. Erittäin epätavallista. Mä en oo nähnyt tuollaista Seideria ikinä, mitä nyt ollaan nähty näissä kisoissa, Olli Jokinen puolestaan analysoi.