Liigan avaaminen ja joukkuemäärä ovat puhuttaneet viimeisten vuosien aikana runsaasti. Tällä hetkellä Liigassa pelaa 15 joukkuetta ja sarja on suljettu.

Tulevina vuosina Liiga-jäillä tullaan kenties näkemään uusia seuroja, joista osa on toki tuttuja takavuosilta. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi MTV Urheilulle, että Mestiksessä on neljä seuraa, jotka ovat kertoneet tähyilevänsä paikkaa Liigasta pidemmällä aikavälillä.

– Joensuusta Jokipojat, Rovaniemeltä RoKi sekä pääkaupunkiseudulta Jokerit ja Kiekko-Espoo ovat kiinnostuneet Liigasta. Toivon, että näiden neljän alueen seurat ja kaupungit laativat yhdessä strategiansa etukäteen valmiiksi. Unelma on auki, sen eteen kannattaa tehdä töitä, Hiltunen sanoi.

Hiltusen mukaan ei olisi mahdotonta lisätä esimerkiksi yhtä joukkuetta mukaan Liigaan, jos urheilullinen uskottavuus ja taloudelliset edellytykset ovat mallillaan.

– Parillinen määrä liigajoukkueita on sarjaohjelman teon kannalta aina parempi kuin pariton, Hiltunen vertaili.