Lauantaina MM-kisoissa nähtiin järkyttävä teko, kun Kanadan Joe Veleno painoi Sveitsin Nino Niederreiteria luistimen terällä nilkkaan. Teko meni tuomareilta ohi ja rangaistus tilanteesta jaettiin vain Niederreiterille, joka hermostui tilanteen seurauksena.

Teko puhutti ympäri maailmaa, sillä se oli poikkeuksellisen likainen. Myös Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Evander Kane otti aiheeseen kantaa Twitter-tilillään. Velenon teko sai myöskin maanmiehensä Kanen puhisemaan raivosta.

– Tästä syystä jääkiekossa tarvitaan tappeluita, se karkottaa tällaisia ideoita ja auttaa valvomaan peliä tehokkaasti. Kuvottava tilanne katsoa. Varsinkin minun tämän vuoden loukkaantumiseni jälkeen. Häpeällistä.

Kane viittasi tämän vuoden loukkaantumisellaan tilanteeseen, kun Tampa Bay Lightningin Patrick Maroonin luistin viilsi hänen ranteensa auki kesken ottelun. Tuo tapaus oli kuitenkin täysi vahinko, mutta siitä huolimatta Velenon teko nosti Kanen mieleen ikäviä muistoja.

Evander Kane

@evanderkane
This is why fighting in Hockey is needed, it discourages ideas like this and helps police the game effectively. Disgusting play to watch. Especially after my injury this year. Embarrassing

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
“Hey I got a hockey record, I tried to chop a guy’s leg off with my skate and I’m the only guy who ever did that.”