Leijonista tuttu konkarihyökkääjä Mikael Ruohomaa, 34, jättää ruotsalaisseura Leksands IF:n kahden kauden jälkeen.

MM-hopeaa Leijonien paidassa voittanut keskushyökkääjä iski ensimmäisellä SHL-kaudellaan 48 runkosarjapelissä 40 tehopistettä. Kulunut kausi oli kuitenkin hankalampi. Ruohomaa nakutti 41 peliin vain neljä maalia ja 23 tehopistettä.

Ruohomaa myöntää HockeyNews.se-sivustolle jatkavansa uraansa suurella todennäköisyydellä ulkomailla. SHL on potentiaalinen vaihtoehto.

– Kyllä, luulen niin. Mutta mikään ei ole vielä varmaa. Kaikki on auki. Pidin SHL:stä. Se on todella kova liiga. Sinun on oltava hyvässä kunnossa. Saat taistella Euroopan huipulla. Jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa, mikä tekee sarjasta todella haastavan, Ruohomaa kehuu ruotsalaissivustolle.

Kotimaisessa Liigassa Ruohomaa on nähty viimeksi keväällä 2018, jolloin mies oli voittamassa Oulun Kärpille Suomen mestaruutta.