Kanada selvitti tiensä MM-kisojen finaaliin kaatamalla Latvian välierässä numeroin 4-2.

Ottelu oli erittäin tiukka sekä tapahtuma- ja tunnerikas. Toisessa erässä molemmat joukkueet jäähyilivät ahkerasti ja mukaan mahtui myöskin filmaamista.

C Moren studio nosti toisella erätauolla esille tilanteen, kun Latvian Rodrigo Abols otti yhteen Kanadan tähtihyökkääjä Tyler Toffolin kanssa. Kanadan kapteenina toimiva Toffoli kaatui Abolsin kevyen kontaktin seurauksena heppoisesti jään pintaan, minkä seurauksena Abols lähti jäähylle. C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen ärähti Toffolin tempusta ja latasi suorat sanat tilanteesta.

– Sulla on C rinnassa, Kanadan vaahteralehtipaita ja sä filmaat. Sä myyt tuon niin kuin vanhojen autojen kauppias. Mä häpeän. Sami (Kapanen) sanoi hyvin tuossa heti erän jälkeen, että toivottavasti tämä ei tule jääkiekkoon. Tuo on nolo tilanne, Kukkonen täräytti.

Kapanen oli samoilla linjoilla Kukkosen kanssa.

– Tämä on asia, mitä mä inhoan, että tuo tehostaminen on rantautunut jo jääkiekkoon. Tämä on kontaktilaji: sun pitäisi pysyä pystyssä viimeiseen asti. Sulle tulee osumaa, sulle tulee vammaa. Jos sä pystyt itse tulemaan jäältä, tule itse pois jäältä, äläkä jää makaamaan. Me nähtiin tässä erässä ihan liian paljon tehostamista, Kapanen totesi.

Toffoli selvisi tilanteesta ilman rangaistusta. Myöhemmin puolestaan Latvian Uvis Balinskis sai kuitenkin kaksiminuuttisen sukeltamisesta, kun Sammy Blais kampitti hänet.