Liiga-seura JYP on solminut 2+1-vuotisen sopimuksen Latvian maajoukkuepuolustaja Miks Tumanovsin, 21, kanssa.

Kalkkiviivoilla Latvian MM-kisajoukkueesta pudotettu Tumanovs saapuu JYPiin Mestis-seura RoKista, jota puolustaja edusti puolentoista kauden ajan.

– Miks on isokokoinen (195cm/90kg) ja ulottuva pelaaja, jolla on hyvät lajitaidot. Hänen kykynsä pelata peliä kiinnitti meidän huomiomme. Urheilullisten ominaisuuksien pitää vielä kehittyä, jotta isojen minuuttien pelaaminen Liigassa on mahdollista. Hän on mahdollinen hissipelaaja Liigan ja Mestiksen välillä, aika näyttää, kuinka paljon peliaikaa Liigassa irtoaa, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kuvailee tuoretta hankintaansa seuran kotisivuilla.

– Tykkään tukea hyökkäyksiä, mutta haluan pelata kovaa omassa päässä ja puolustaa hyvin. En oikeastaan edes miettinyt muita vaihtoehtoja, vaan tartuin tähän tilaisuuteen heti sen tullessa. Olisi upeaa päästä pelaamaan Liigassa seuran 100-vuotisjuhlakaudella, Tumanovs perustelee itse siirtoaan.

Tumanovs pelasi päättyneellä Mestis-kaudella 51 runkosarjapeliä tehoin 12+25=36. Kymmenessä pudotuspelissä mies iski kaksi maalia.