Tampereen Ilves vahvistaa ensi kauden valmennustiimiään kahdella kokeneella nimellä.

Seura tiedotti perjantaina solmineensa 1+1-vuotiset sopimukset Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Lauri Merikiven sekä Joonas Tanskan kanssa.

Pikkuleijonien päävalmentajan paikalta Ilveksen Liiga-joukkueen apuvalmentajaksi siirtyvä Merikivi, 40, omaa yli 20-vuotisen valmentajakokemuksen. Hän on saavuttanut Suomen nuorisomaajoukkueissa apuvalmentajana alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruuden vuonna 2018 ja alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-pronssin vuonna 2011.

Seurajoukkueissa Merikivi on kerännyt päävalmentajakokemusta juniorivalmennuksen ohella Kärppien naisten SM-sarjajoukkueessa, Peliittojen Mestis-joukkueessa ja viimeksi JYPin Liiga-joukkueessa, jota mies valmensi kaudella 2018–2019 tammikuuhun asti.

Tanska, 50, on toiminut Liigassa apuvalmentajana yhdentoista kauden ajan (HIFK 2013-2021 ja HPK 2021-2023).

Ilveksen päävalmentajana tulevalla kaudella jatkaa Antti Pennanen.