Leijonien urakka MM-kisojen alkulohkossa tuli päätökseensä tiistaina. Suomi vei panoksettomassa ja hyvin yksipuolisessa näytöksessä voiton Tanskasta peräti lukemin 7-1.

Suomi iski jo avauserään kolme maalia. Marko Anttila avasi joukkueen maalihanat Nikolas Matinpalon ja Hannes Björnisen syötöistä. Atte Ohtamaa osui seuraavaksi vain minuutin myöhemmin Mikko Rantasen ja Sakari Mannisen esityöstä. 3-0-osuman viimeisteli erän lopulla Ville Pokka ja syöttöpisteet merkattiin Mikael Seppälälle ja Kaapo Kakolle.

Toisessa erässä ralli jatkui ja Suomi mätti niin ikään kolme maalia. Björninen aloitti kakkoserän maalinteon Harri Pesosen ja Seppälän syötöistä. Juho Lammikko purjehti seuraavaksi iskemään alivoimamaalin jälleen Seppälän syötöstä. Erän viimeisen iski Kasperi Kapanen ja syöttöpisteet kirjattiin Kakolle ja Antti Suomelalle.

Päätöserässä Matinpalo iski Leijonille jo seitsemännen maalin. Björninen ja Ahti Oksanen saalistivat tähän maaliin syötöt. Heti perään Tanska rikkoi kuparisensa, kun Nikolaj Ehlers pääsi ampumaan kiekon häkkiin. Tämä jäi myöskin ottelun viimeiseksi maaliksi.

Suomen maalilla Emil Larmi kirjautti ottelussa 13 torjuntaa. Tanskalaisvahti George Sörensen torjui puolestaan 40 kiekkoa.

Leijonien turnaus jatkuu torstaina puolivälieräottelulla Kanadaa vastaan.