Vaasan Sport tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Carl-Johan Lerbyn kanssa. Sopimus on yksivuotinen, joka sisältää seuran sekä pelaajan yhden vuoden option.

25-vuotias Lerby pelasi kuluneella kaudella SHL-seura Malmö Redhawksissa. Hän pelasi runkosarjassa 35 ottelua pistein 2+11=13 sekä karsinnoissa kolme peliä pisteittä. SHL-urallaan Lerby on pelannut kaikkiaan 249 runkosarjaottelua (19+50=69) sekä 21 pudotuspeliä (1+3).

– Ruotsin maajoukkueenkin kokenut puolustaja Carl-Johan Lerby tulee olemaan meille tärkeä pala puolustusta. CJ on selkeä johtohahmo, joka pelaa sekä hyvin kiekon kanssa, että on vahva luistelija. Olemme otettuja hänen aidosta halustaan tulla Vaasaan pelaamaan, asumaan ja kehittymään. Hänellä on oikeanlaista johtamisen taitoa, joka pohjautuu omalla esimerkillä johtamiseen. Hän on ’liideri’ ja varmistaja samassa persoonassa, kommentoi Vaasan Sportin Filip Riska seuran tiedotteessa.

Lerby on pelannut koko uransa ajan Ruotsissa lukuun ottamatta kautta 2020-21. Tuolloin hän pelasi AHL:ssä Stockton Heatin riveissä, jossa 22 otteluun syntyivät tehot 0+7. Lerby on pelannut myös Ruotsin maajoukkueessa kolme harjoitusottelua.