NHL:ssä ja Jokereissa pelannut hyökkääjä Peter Regin, 36, lopettaa 21 vuotta kestäneen ammattilaisuransa. Tanskan maajoukkuekapteeni kertoo päätöksestään tanskalaisella TV 2 Sport -kanavalla.

– Se on siinä. Olin ajatellut jo pitkään, että tämä on viimeinen kauteni ja tein nyt ratkaisuni. Olen sujut päätökseni kanssa, eikä minulla olisi ollut enempää annettavaa, Regin kertoo TV 2 Sportille Tanskan maajoukkueen tiedotteen mukaan.

Saksan DEL-liigassa Eisbären Berliniä kuluneella kaudella edustaneen Reginin ratkaisuun vaikutti uralla tulleet loukkaantumiset.

– Kroppani sanoi itsensä irti. Minua on särkenyt jo pitkään joka päivä. Loukkaannuin paljon viime vuosina, enkä olisi pystynyt saapumaan maa- tai seurajoukkueen mukaan siinä kunnossa, että olisin voinut tarjota jotain, neljä olkapääleikkausta urallaan kokenut Regin kommentoi.

Regin tunnetaan Suomessa Jokereiden väreistä. Tanskalainen pelasi helsinkiläisseurassa kuusi kautta ja toimi neljä niistä kapteenina.

Regin edusti NHL:ssä Ottawa Senatorsia, Chicago Blackhawksia ja New York Islandersia. Senatorsin vuoden 2004 3. kierroksen varaus teki 243 NHL-ottelussa tehopisteet 23+44=67.