Columbus Blue Jacketsin toimistolla oli kiireinen päivä lauantaina.

Blue Jacketsin hovitoimittaja Jeff Svaboda raportoi Twitterissä, että GM Jarmo Kekäläinen on pudottanut hyökkääjä Trey Fix-Wolanskyn kurinpidollisten syiden takia AHL:ään. 23-vuotias kanadalainen nukkui tänään pommiin ja missasi sen takia aamun joukkuepalaverin.

Fix-Wolansky on pelannut tällä kaudella NHL:ssä seitsemän ottelua ilman tehopisteitä. 171-senttinen hyökkääjäväkkärä on takonut tällä sesongilla AHL:ssä 53 ottelussa komeat pisteet 26+41=67.

Fix-Wolanskyn epäonni oli onnenpotku suomalaishyökkääjä Joona Luodolle, sillä Kekäläinen nosti 25-vuotiaan tamperelaisen ensimmäistä kertaa tällä kaudella NHL:ään. Tapparassa viime kaudella pelannut Luoto tekee ensi yönä debyyttinsä Columbus-paidassa.

Winnipeg Jetsin organisaatiossa vuosina 2019-21 pelannut Luoto on tehnyt tällä kaudella AHL:ssä 53 ottelussa pisteet 14+11=25.

Luodon ohella NHL:ään kutsuttiin myös Justin Richards ja Marcus Björk. Blue Jacketsin pelaajat Jack Roslovic ja Lane Pederson ovat sivussa loukkaantumisen takia.

Jeff Svoboda

@JacketsInsider
#CBJ calling up Joona Luoto, Justin Richards and Marcus Bjork for today per head coach Brad Larsen. Jack Roslovic and Lane Pederson out with injury, Adam Boqvist still out ill. Trey Fix-Wolansky missed a team meeting and is being sent back to Cleveland.